Израел откри холера във водоизточник в северната част на страната, предаде Ройтерс,

...
 
Израел откри холера във водоизточник в северната част на страната, предаде Ройтерс,
Коментари Харесай

Откриха холера във водоизточник в Северен Израел

 

Израел откри холера във водоизточник в северната част на страната, съобщи Ройтерс, базирайки се на израелското здравно министерство.

Бактерията не съставлява опасност за обществеността сега, сподели представител на министерството и добави, че управляващите са подхванали стъпки да " защитят водоизточниците на Израел " и постоянно наблюдават за замърсяване на водата, изключително в северната част на страната.

" От проби, взети от здравното министерство през последните дни, тази от резервоара " Ярмуким " в северната част на страната даде позитивен резултат за съществуване на холера " сподели представителят. " Произходът на бактерията евентуално е от Сирия, където има огнище на холера ", добави той.

По информация на Водната асоциация на котловина на река Йордан водата в засегнатия контейнер се употребява за поливане, осведоми Българска телеграфна агенция.

Първият случай на болен от холера в Сирия беше доказан през август, заяви Световната здравна организация. Оттогава заболяването се популяризира в страната и предишния месец се трансферира в Ливан. Холерата нормално се популяризира чрез замърсена вода, храна или отпадни води. Тя може да аргументи тежка диария и обезводняване, които водят до гибел, в случай че не бъдат лекувани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР